Started as an idea, evolved into a garment to help you discover the badass within Zoeken
Geen producten gevonden...

Een interview met Web & E-commerce Manager Linda

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Een interview met Web & E-commerce Manager Linda

Bel de klantenservice en je krijgt de aardige stem van Linda te horen. En die like die je ontvangt op jouw Instagram-foto komt waarschijnlijk ook van haar hand. Maar de Web & E-commerce Manager van Jogha doet zoveel meer dan dat! Om je een beeld te geven van wie er allemaal bij Jogha werken, delen we vandaag een interview met Linda op de blog. Ze legt precies aan je uit wat ze bij Jogha doet (en waarom dat zo leuk is!).

Je hebt een enorm takenpakket! Wat doe jij allemaal voor Jogha?
Zeker! Mijn dagen zijn lekker gevarieerd, heerlijk. Ik heb een breed scala aan werkzaamheden, wat onder andere bestaat uit de klantenservice. Ik beantwoord al jullie vragen via de mail, Facebook, Instagram en telefoon. Samen met onze designer Kim zorg ik voor super toffe content voor Instagram en Facebook en plan ik deze ook in. Naast deze taken doe ik ook een stukje marketing en sales en ik probeer Jogha elke dag beter en groter te maken.

 

Hoe ben je bij Jogha terecht gekomen?
Eigenlijk heb ik Aranka gewoon een mailtje gestuurd met mijn c.v. en de vraag of zij iets leuks voor mij had! Ik volgde Jogha al een tijdje en was en ben fan van het merk. Dus ik dacht ik probeer het gewoon! Ik ben toen in gesprek gegaan met Aranka, maar op dat moment kon ze mij helaas geen baan aanbieden. Maar een half jaar later kwam het mailtje dat de leukste functie ooit bij Jogha vrijkwam en of ik nog interesse had. Natuurlijk! En van het een kwam het ander.

 

Hoe ziet een standaard werkdag van Linda eruit? Je komt op werk, pakt een kopje koffie, en dan?
Eerst koffie inderdaad, even wakker worden. Dan begin ik met de klantenservice. Ik vind het erg belangrijk dat iedereen snel een antwoord krijgt. Hoe vervelend is het als je 2 dagen op antwoord moet wachten wanneer je een bedrijf mailt? Ik probeer dan ook altijd elke vraag binnen 3 uur te beantwoorden. Daarna bekijk ik de Instagram en Facebook en reageer op de reacties die daar zijn binnengekomen en natuurlijk op iedereen die ons heeft getagd in de foto’s of #joghagirl gebruikt. Superleuk om te zien! Vanaf dan wisselt het elke dag. De ene dag zorg ik dat Instagram ingepland wordt, de andere dag ben ik bezig met het contacteren van winkels, gyms of yoga studio’s en influencers voor samenwerkingen. Dan hebben we ook nog onze blog! Heb je daar nog niet gekeken? Zeker even doen! We posten twee keer per week hele leuke en informatieve artikelen, al zeg ik het zelf. Deze worden niet door mij geschreven, maar deze plan ik in en ik zorg dat dit gepromoot wordt. Daarnaast zijn er de retouren die verwerkt moeten worden en komen er dagelijks dingen tussendoor.

 

Wat voor skills heb je nodig om dit werk te doen?
Om een hele webshop te runnen met alles wat daarbij moet kijken, moet je zeker stressbestendig zijn en gestructureerd te werk gaan. Er zijn vaak dingen die wij op het laatste moment bedenken en die dan snel geregeld moeten worden. Daarnaast moet je zeker ook klantvriendelijk zijn en je goed kunnen inleven in de klant. Wat willen zij graag zien, wat vind je zelf belangrijk als je iets bij een webshop bestelt?

 

Hoe maak jij jouw werk nog leuker dan het is?
Het Jogha en Fitgirlcode team is superleuk en dit maakt deze baan nog leuker. Maar ook zeker alle blije Jogha Girls in hun outfits delen maken mijn dag elke keer weer goed. Keep the photos coming! Daarnaast zijn de maandelijkse fotoshoots een leuk “uitje” en vind ik het superleuk dat ik af en toe een event mag organiseren.

 

Wat is het favoriete aspect van je werk?
Lastig om zo één ding te noemen, maar ik denk toch wel dat ik echt verantwoordelijk ben voor de webshop en het merk en van alles moet bedenken om Jogha bekender te maken.

 

 

Hoe werk je samen met de designer?
Kim en ik werken erg nauw samen. We plannen de content voor Jogha samen in en bedenken wat tof is om te delen via social media en de nieuwsbrieven. Met de designs bemoei ik mij bijna niet, maar alles rondom de foto’s en nieuwsbrieven doen wij samen.

Heeft het werken bij een sportswear brand invloed op jouw healthy lifestyle?
Jazeker, we zitten op kantoor met allemaal meiden die een healthy lifestyle hebben en dat motiveert zeker. Daarnaast heb ik veel Jogha kleding wat ik natuurlijk ook moet dragen! Ik moet dus wel veel sporten

 

Waar ben je het meeste trots op van wat je tot nu toe hebt gedaan?
Ik werk nog niet heel lang voor Jogha, maar ik heb toch al veel dingen bereikt. Zo is het nu mogelijk om je bestelling te ruilen, wat ik een groot pluspunt vind. In mei en juni hebben we een pop-up bij de Bijenkorf, wat veel werk kost, maar uiteindelijk ben ik super trots dat we dit met ons kleine team hebben neergezet.

 

Wat vond je de leukste fotoshoot die je hebt gedaan en waarom?
Dat was denk ik de Urban Rose fotoshoot. Dit was op een super toffe locatie, bij Stride6FT8. Zij hebben een industrieel pand wat echt te gek is en we hebben met ons vaste model, Martine, hele mooie foto’s gemaakt.


Wat is je favoriete item uit deze collectie?
Mijn favoriet is toch wel de Marble Desert print en dan met name de long tight. Dit is zo’n fijne broek! Maar er komen hele toffe nieuwe dingen aan! Urban Rose staat daarnaast ook heel hoog op mijn lijstje, met name omdat deze gemaakt is toen ik hier werkte en ik dus veel van het proces heb meegemaakt.

 

 

Wat zou jij zelf graag terug willen zien in een volgende collectie?
Ik zou het erg leuk vinden als we onze collectie gaan uitbreiden met meer accessoires, maar ook meer variatie in de bra’s en shirtjes zou ik erg leuk vinden.

 

Hoe omschrijf jij zelf een Jogha Girl?
Een Jogha Girl is een vrouw die zich fijn voelt in haar lichaam en dit ook durft te laten zien. Dit proberen wij ook altijd duidelijk naar voren te laten komen. Je hoeft niet per se een sixpack te hebben om een fitgirl te zijn!

 

Wat vind je van de foto’s die klanten plaatsen op social media?
Superleuk! Het is zo leuk om alle verschillende outfits en combinaties te zien. We proberen deze altijd zoveel mogelijk te reposten. Hierbij kijken we natuurlijk wel altijd naar de kwaliteit van de foto, maar we zien ze in ieder geval allemaal!

 

Wat doe je met de feedback en vragen die je krijgt van de klanten?
Feedback is echt superbelangrijk. Op basis daarvan kunnen wij onze collecties verbeteren en een nog betere pasvorm maken! Heb je dus tips? Schroom dan zeker niet om deze bij ons te melden. Dat waarderen we alleen maar enorm.

 

Waar zie je Jogha over 5 en 10 jaar?
Komende periode staat in het teken van groter worden. Ik hoop dan ook dat we over 5 jaar internationaal te koop zijn in winkels! De collectie zal dan uitgebreider zijn en misschien hebben we zelfs wel eigen winkels? The sky is the limit!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »